Sestavine

  • 85 g pancete
  • 100 g izluščenega boba brez kožic (400 g v strokih)
  • 2 rumenjaka
  • 2 žlici sladke smetane
  • 200 g širokih rezancev
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava

1.

V veliki posodi zavremo osoljeno vodo in skuhamo testenine po navodilih proizvajalca. Medtem segrejemo ponev in približno 8 minut pražimo panceto, da se hrustljavo zapeče. Nato priložimo bob in ga zmešamo z maščobo v ponvi. V manjši skledi zmešamo oba rumenjaka s smetano in začinimo z veliko črnega popra.

2.

Kuhane testenine odcedimo (malo vode prihranimo) in zmešamo s panceto in bobom v ponvi. Dodamo mešanico rumenjakov in smetane ter premešamo, da se vse dobro razporedi. Po potrebi dodamo malo vode, ki smo jo prihranili. Vmešamo še polovico parmezana, tako da se omaka prime na testenine, nato jih posujemo še s preostalim parmezanom.

15