Sestavljeni keksi s kokosom in orehi
Keksi, ki se priležejo ob kavi.
Sestavljeni keksi s kokosom in orehi
Keksi, ki se priležejo ob kavi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2011
KOLIČINA: 60 keksov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 300 g gladke moke
- 250 g sladkorja v prahu
- 200 g margarine za peko
- 130 g mletih orehov
- 130 g kokosovih kosmičev
- 1 jajce
- zmehčana čokolada za sestavljanje keksov
glazura za brizganje
- 100 g čokolade
- 2–3 žlice sladkornega sirupa*
- kokosovi kosmiči za posip
Priprava
Vse sestavine hitro zgnetemo v voljno testo. Razvaljamo ga 3 mm debelo in z obodcem izrežemo okrogle rezine. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici približno 8 do 10 minut.
Ohlajene kekse namažemo z zmehčano čokolado ter po dva in dva sestavimo.
Glazuro za brizganje pripravimo tako, da zmehčano čokolado gladko zmešamo s sladkornim sirupom. Glazuro napolnimo v papirnat tulec, konico odrežemo in kekse poljubno okrasimo. Potresemo jih še s kokosovimi kosmiči.
Opomba
Za sladkorni sirup kristalni sladkor raztopimo v enaki količini vode, zavremo, poberemo peno in odstavimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.