Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 250 g sladkorja v prahu
  • 200 g margarine za peko
  • 130 g mletih orehov
  • 130 g kokosovih kosmičev
  • 1 jajce
  • zmehčana čokolada za sestavljanje keksov

glazura za brizganje

  • 100 g čokolade
  • 2–3 žlice sladkornega sirupa*
  • kokosovi kosmiči za posip

Priprava

1.

Vse sestavine hitro zgnetemo v voljno testo. Razvaljamo ga 3 mm debelo in z obodcem izrežemo okrogle rezine. Zložimo jih na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko, in pečemo v prej ogreti pečici približno 8 do 10 minut.

2.

Ohlajene kekse namažemo z zmehčano čokolado ter po dva in dva sestavimo.

3.

Glazuro za brizganje pripravimo tako, da zmehčano čokolado gladko zmešamo s sladkornim sirupom. Glazuro napolnimo v papirnat tulec, konico odrežemo in kekse poljubno okrasimo. Potresemo jih še s kokosovimi kosmiči.

Opomba

Za sladkorni sirup kristalni sladkor raztopimo v enaki količini vode, zavremo, poberemo peno in odstavimo.

7