Sardelne kroglice
Sardelne kroglice
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2012
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g očiščenih filiranih sardel (pribl. 1 kg celih)
- 250 g sredice starega kruha
- mleko za namakanje kruha
- 30 g rozin
- 40 g pinjol
- 2 jajci
- 1 strok česna
- šopek peteršilja
- sol
- poper
- olje za cvrenje
- limona in češnjevi paradižniki za postrežbo
Priprava
Rozine namočimo in odcedimo. Česen olupimo in drobno sesekljamo, tudi peteršilj sesekljamo. Sardelne fileje narežemo na 2 cm veliko kose.
Kruh namočimo v mleko, zmehčanega odcedimo in damo v skledo. Dodamo mu sardele, rozine, pinjole, česen in peteršilj ter jajci. Solimo in popramo ter vse sestavine z rokami zmešamo. Oblikujemo kroglice velikosti oreha in jih ocvremo v zadostni količini olja (3 do 4 minute). Postrežemo jih kot prigrizek s kruhom in češnjevimi paradižniki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.