Sestavine

  • 2 steaka dobro uležanega rostbifa (vsak po 200–250 g)
  • olje za pečenje
  • 4 lepi jurčki
  • 2 kuhana krompirja
  • 2 vejici timijana
  • 2 stroka česna
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 180 °C. Jurčke temeljito očistimo, narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Česen olupimo in stisnemo. Vejici timijana operemo in osmukamo. Krompir po dolgem razrežemo na četrtine. Meso osušimo ter začinimo s soljo in poprom.

2.

Meso in krompir damo v ponev na vroče olje in z vseh strani hitro popečemo. Nato 4 minute pečemo v pečici, nakar meso in krompir obrnemo in pečemo do konca še 4 minute.

3.

Medtem v ponvi močno segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo jurčke in jih pretresemo. Dodamo česen in timijan, solimo in popramo. Meso vzamemo iz pečice. S krompirjem ga položimo na topla krožnika. Zraven ponudimo pražene jurčke.

4