Rostbif z jurčki
Rostbif z jurčki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2018
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 steaka dobro uležanega rostbifa (vsak po 200–250 g)
- olje za pečenje
- 4 lepi jurčki
- 2 kuhana krompirja
- 2 vejici timijana
- 2 stroka česna
- sol
- poper
Priprava
Pečico segrejemo na 180 °C. Jurčke temeljito očistimo, narežemo na tanke rezine, nato pa na trakove. Česen olupimo in stisnemo. Vejici timijana operemo in osmukamo. Krompir po dolgem razrežemo na četrtine. Meso osušimo ter začinimo s soljo in poprom.
Meso in krompir damo v ponev na vroče olje in z vseh strani hitro popečemo. Nato 4 minute pečemo v pečici, nakar meso in krompir obrnemo in pečemo do konca še 4 minute.
Medtem v ponvi močno segrejemo žlico oljčnega olja, dodamo jurčke in jih pretresemo. Dodamo česen in timijan, solimo in popramo. Meso vzamemo iz pečice. S krompirjem ga položimo na topla krožnika. Zraven ponudimo pražene jurčke.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.