Sestavine

  • 5 dl mleka
  • 80 g okroglozrnatega riža
  • ščepec soli
  • lupina ½ limone
  • 1 zavitek vaniljevega sladkorja
  • 1 žlička masla
  • 70 g sladkorja
  • 2 manjši jajci
  • sladkor v prahu
  • 120 g sadja (jagode, maline, borovnice …)
  • papir za peko in manjši pekač

Priprava

1.

Na nizkem ognju segrevaj mleko skupaj z rezanci limonove lupine, soljo, sladkorjem in vaniljevim sladkorjem ter maslom. Ko zavre, lupino odstrani, v mleko pa stresi riž in med nenehnim mešanjem kuhaj 10 minut.

2.

Kuhan riž odstavi z ognja, in ko se malo ohladi, vanj drugega za drugim vmešaj jajci.

3.

Papir za peko zmoči v vodi, malo otresi in z njim obloži manjši pekač. Vanj vlij riževo maso in jo poravnaj.

4.

Pečico segrej na 180 °C in slaščico peci eno uro, da postane čvrsta na otip. Pečeno vzemi iz pekača, jo posuj z malo sladkorja v prahu in pusti, da se ohladi. Hladno nareži na kocke in jih obloži z opranim sadjem.

39