Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.
Ribji file z limonovo skorjico z rožmarinom
Limona in rožmarin ribo le še izpopolnita.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 18 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 fileji poljubne bele ribe (npr. oslič)
- 2 žlici svežih rožmarinovih iglic ali 1 žlica posušenih
- 50 g sredice belega kruha
- naribana lupina 2 limon
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- krhlji limone, ko postrežemo
Priprava
Vključimo žar v pečici. Pekač premažemo z žlico olja. Ribje fileje solimo in položimo v pekač s kožno stranjo navzgor. Pod segretim žarom jih pečemo 4 minute. Medtem v sekljalniku hitro sesekljamo nadrobljen kruh z rožmarinom, limonovo lupino in soljo v drobtine.
Ribo obrnemo in vsak file obložimo s četrtino drobtin. Pritisnemo, da se drobtine sprimejo. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo pod žarom še 4 minute, da se riba do konca speče in je skorjica lepo zapečena. Postrežemo s pečenim mladim krompirjem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.