Sestavine

  • 4 fileji brancina
  • 4 listi vlečenega testa
  • 80 g masla
  • 3 žličke oljčnega olja
  • 30 g kaper
  • 40 g pistacij
  • 20 g pinjol
  • 20 g oliv
  • limonova lupina
  • sol
  • beli poper v zrnu

Priprava

1.

V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo pinjole, pistacije, kapre, nasekljane olive in vse skupaj prepražimo. Fileje brancina narežemo na manjše kose in jih solimo. Ohlajenim sestavinam v kozici dodamo brancina in dobro premešamo. Na koncu dodamo še nasekljano baziliko in naribano limonovo lupino.

2.

Pečico segrejemo na 160 °C. Keramične modle premažemo z maslom, obložimo z vlečenim testom in jih napolnimo s pripravljeno zmesjo z brancinom. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 12 minut.

3.

Pečeno jed vzamemo iz modlov, jo prestavimo na krožnik in okrasimo s svežimi zelišči. Kot prilogo lahko postrežemo krompirjev pire, začinjen s kurkumo, in sotiran (hitro prepražen na maslu) stročji fižol.

18