Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami
Rezine brancina v vlečenem testu s pinjolami, pistacijo, baziliko in olivami
Jed s 5 zvezdicami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2014
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 fileji brancina
- 4 listi vlečenega testa
- 80 g masla
- 3 žličke oljčnega olja
- 30 g kaper
- 40 g pistacij
- 20 g pinjol
- 20 g oliv
- limonova lupina
- sol
- beli poper v zrnu
Priprava
V kozici segrejemo oljčno olje, dodamo pinjole, pistacije, kapre, nasekljane olive in vse skupaj prepražimo. Fileje brancina narežemo na manjše kose in jih solimo. Ohlajenim sestavinam v kozici dodamo brancina in dobro premešamo. Na koncu dodamo še nasekljano baziliko in naribano limonovo lupino.
Pečico segrejemo na 160 °C. Keramične modle premažemo z maslom, obložimo z vlečenim testom in jih napolnimo s pripravljeno zmesjo z brancinom. Vse skupaj postavimo v pečico in pečemo 12 minut.
Pečeno jed vzamemo iz modlov, jo prestavimo na krožnik in okrasimo s svežimi zelišči. Kot prilogo lahko postrežemo krompirjev pire, začinjen s kurkumo, in sotiran (hitro prepražen na maslu) stročji fižol.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.