Sestavine

  • 16 manjših mladih krompirjev
  • 700 g svinjske ribice
  • 2 žlici svežih nasekljanih rožmarinovih listov ali 2 žlički suhih
  • 3 žlice oljčnega olja
  • sok ½ limone
  • olje za premaz
  • sol
  • poper
  • 8 lesenih nabodal za ražnjiče
  • vejice svežega rožmarina za okras
  • krhlji limone, ko postrežemo

Priprava

1.

Krompir kuhamo v vreli slani vodi 10 do 12 minut, da se malo zmehča. Dobro ga odcedimo. Svinjini odstranimo morebitno maščobo in jo narežemo na 3 cm velike kocke. Izmenjaje s krompirjem jih nataknemo na nabodala.

2.

Pripravimo žar in marinado. Nasekljan rožmarin zmešamo z oljem, limonovim sokom in začinimo s soljo in poprom.

3.

Z marinado premažemo ražnjiče ter jih pečemo na žaru približno 14 minut. Vmes jih enkrat obrnemo in spet premažemo z marinado. Okrasimo jih z rožmarinom in postrežemo s krhlji limone.

25