Sestavine

Za testo

  • 300 g moke
  • 3 jajca
  • ščepec soli
  • 40 ml oljčnega olja

Za nadev

  • 100 g sveže špinače
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 250 g rikote
  • 1 jajce
  • sol in poper

Za omako

  • 4 žlice oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • ½ šopka peteršilja
  • sol in poper

Priprava

Iz moke, jajc, soli in olja zgnetemo mehko in voljno testo. Zavijemo ga v folijo za živila in ga za 30 minut postavimo v hladilnik.

Liste špinače oplaknemo in sesekljamo. Čebulo in česen olupimo, sesekljamo in v kozici popražimo na vročem olju. Dodamo špinačo in jo malce podušimo. Kozico odstavimo in počakamo, da se zelenjava ohladi. Nato primešamo rikoto in jajce. Nadev solimo in popramo.

Testo tanko razvaljamo in zrežemo na daljše trakove. Po trakovih enakomerno porazdelimo nadev, oblikovan v kroglice.

Robove testa premažemo z vodo, nato pa jih zapognemo čez špinačne kroglice in izrežemo pravokotnike. Z vilicami zatisnemo robove. Raviole nekaj minut kuhamo v vreli osoljeni vodi in jih po kuhanju odcedimo.

Medtem ko se ravioli kuhajo, na oljčnem olju v večji ponvi popražimo sesekljan česen in peteršilj. Dodamo odcejene raviole in dobro premešamo.

Paradižnikv koščkih in jajca

7