Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Ramstek z omako pizzaiola
Zelo hitro pripravljena govedina s slastno paradižnikovo omako.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2011
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Srednje zahtevno
Sestavine
- 0,5 dl oljčnega olja
- 1 strok česna
- 4 goveji zrezki od križa po 150 g
- 1 velika pločevinka (800 g) sesekljanega paradižnika
- 2 žlički suhega origana
- sol
- sveže mleti poper
- kuhan mlad krompir in zelena solata z rukolo za prilogo
Priprava
Česen olupimo in grobo sesekljamo. Primerno ponev z debelim dnom na močnem ognju segrejemo, nato dodamo olje in česen. Meso solimo, popramo in hitro, po dva zrezka hkrati, opečemo po obeh straneh.
Vse zrezke vrnemo v ponev, dodamo paradižnik in začinimo s soljo, poprom in origanom. Zmanjšamo temperaturo, ponev delno pokrijemo in na srednjem ognju dušimo 10 minut.
Ko je meso zmehčano, ga vzamemo iz ponve, pokrijemo s folijo in damo na toplo. Temperaturo zvišamo in omako dušimo še približno 10 minut, da se na pol pokuha. Zrezke prelijemo z omako in ponudimo s kuhanim mladim krompirjem in zeleno solato z rukolo.
Opomba
Pizzaiola je omaka, ki spominja na omako za pico, saj so njene osnovne sestavine paradižnik, česen in origano.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.