Sestavine

  • 400 g mletega puranjega mesa
  • 1 žlička worcestrske omake
  • 85 g svežih krušnih drobtin
  • 1 žlica sesekljanega koriandra
  • 1 rdeča čebula
  • 4 bombice za burgerje
  • 1 žlička sončničnega olja
  • sol in poper
  • gvakamole
  • 2 vloženi rdeči papriki

Gvakamole

  • 2 zrela avokada
  • 1 dolg rdeč čili
  • 1 majhna rdeča čebula
  • majhen šopek koriandra
  • sok 1 limone
  • 8 kapljic tabaska
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol

Priprava

1.

Čebulo drobno sesekljamo. Mleto meso, worcestersko omako, drobtine, polovico koriandra in čebule, sol in poper zmešamo v enotno maso. Oblikujemo 4 polpete in jih do peke shranimo v hladilniku.

2.

Žar ali rebrasto ponev močno segrejemo. Kruhke prečno prerežemo na pol. Eno minuto jih pečemo s prerezano stranjo navzdol in jih shranimo na toplem. Polpete premažemo z oljem, da se ne bodo prijemale podlage. Na vsaki strani jih pečemo 7 do 8 minut, da dobijo črne proge od reber/rešetke in so tudi znotraj pečene. Kruhke nadevamo s polpetami, gvakamolejem (glej opombo) in koščki paprike.

Slastni gvakamole

Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi čebulo in koriander. Avokada olupimo in jima odstranimo koščico, nato ju damo v skledo in z vilicami pretlačimo tako, da ima masa še nekaj teksture. V skledici zmešamo limonov sok, tabasko, čili, koriander, čebulo, oljčno olje in sol. Mešanico nežno vmešamo v avokado.

5