Sestavine

  • 50 g mesnate hamburške slanine
  • 100 g šalotk
  • 100 g instantne pšenice
  • 200 g svežega ali zamrznjenega graha
  • sol
  • poper
  • majhen šopek drobnjaka
  • majhen šopek peteršilja
  • 1 liter krepke goveje juhe

Priprava

1.

Slanino, s katere smo odrezali kožo, narežemo na drobne kocke. Šalotke olupimo in drobno nasekljamo. Grah blanširamo v vreli posoljeni vodi; stresemo ga na cedilo, splaknemo s hladno vodo in dobro odcedimo. Drobnjak operemo in narežemo na kolobarčke. Peteršilj operemo in drobno sesekljamo.

2.

V dovolj velikem loncu segrejemo slanino in na njej prepražimo šalotko. Dodamo pšenico, hitro prepražimo in dolijemo govejo juho. Začinimo s soljo in poprom ter kuhamo približno 20 minut. Nato dodamo grah in zelišča, zavremo in po želji malo začinimo. Vročo juho serviramo v tople krožnike in ponudimo.

18