Sestavine

  • 1 majhen gomolj zelene
  • sok 1 limone
  • šopek narezanega drobnjaka
  • 7 žlic majoneze
  • sol
  • poper
  • 3 žlice gorčice s semeni
  • 15 rezin pršuta

Priprava

1.

Z nožem odrežemo vrh in dno gomolja zelene ter jo olupimo. Najprej jo narežemo na tanke rezine, nato na trakove. Preložimo jih v skledo in dodamo limonov sok, drobnjak, majonezo in gorčico. Solimo, popramo in dobro premešamo.

2.

Rezino pršuta položimo na delovno površino in na rob razporedimo nekaj nadeva. Tesno zavijemo, z ostrim nožem odrežemo konce in zvitek prerežemo na dva dela. Postrežemo tako, da zvitke pokončno zložimo na servirni pladenj.

Nasvet

Naj vas čas ne prehiti!

  • Zelenin nadev lahko pripravite že zjutraj in ga shranite v hladilniku.
  • Dve uri pred prihodom gostov lahko že zvijete in obrežete pršutove zvitke.
  • Tik pred prihodom gostov prerežite zvitke šunke na pol. Prigrizke le še prestavite na servirni pladenj in z njimi popestrite lepo okrašeno mizo.

Izbrana jed upošteva štiri pomembne zahteve za uspešno zabavo: recept ni zapleten, pripravite jo lahko vnaprej in se tako zlahka izognete stresu v zadnji minuti, porcije so velike le za grižljaj ali dva, da jih gostje lahko pojedo kar tako, z rokami, in – najpomembneje – na vaših povabljencih bo zagotovo pustilia vtis. Naj se zabava začne!

20