Sestavine

  • 125 g moke
  • ½ žličke pecilnega praška
  • 1,25 dl mleka
  • 4 žlice bučnega olja
  • 4 rumenjaki
  • 2 beljaka
  • ščepec soli
  • 4 žlice mandljevih lističev
  • 4 nektarine
  • 1 žlička masla
  • rjavi sladkor za posip

Priprava

1.

V skledo presejemo moko, dodamo pecilni prašek, mleko in bučno olje ter gladko zmešamo z metlico za sneg. Nato vmešamo rumenjake. Beljak stepemo s soljo v čvrst sneg in ga z mandljevimi lističi vmešamo v testo.

2.

Nektarine operemo, razpolovimo, odstranimo koščice in narežemo na rezine.

3.

Maslo segrejemo v ognjevarni ponvi in vanjo nalijemo četrtino testa. Po testu porazdelimo narezane nektarine in hitro popečemo, nato pa pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C do zlato rjave barve. Na enak način spečemo še preostale tri pražence. Pečene pražence potresemo z rjavim sladkorjem in takoj ponudimo.

19