Sestavine

  • 4 postrvji fileji po 150 g
  • sol
  • sveže zmlet beli poper
  • 3 žlice oljčnega olja za peko
  • sok ½ limone
  • 200 g koruznega zdroba
  • 5 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 2 drobni šalotki
  • 2–3 stroki česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 200 g zamrznjene špinače
  • sol
  • beli poper
  • nariban muškatni orešek
  • 1,25 dl zelenjavne juhe

Priprava

1.

Skrbno očiščene ribje fileje razrežemo na dva do tri manjše kose. Koruzni zdrob vsipamo v vrelo zelenjavno juho; začinimo in pustimo nabrekati približno četrt ure. Nato polento napolnimo v primeren model ali namažemo na pekač, da se strdi.

2.

Šalotko in česen olupimo, narežemo na drobne kocke, zarumenimo na vročem olju, dodamo odmrznjeno špinačo, začinimo, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in špinačo pretresamo 1 do 2 minuti.

3.

Ribje koščke začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih hrustljavo spečemo na oljčnem olju.

4.

Polento zvrnemo na delovno površino. Z modelčkom izrežemo lepe okrogle rezine, jih serviramo na krožnike, obložimo s špinačo in pečenimi ribjimi fileji ter ponudimo.

6