Postrvji file s polento in špinačo
Postrvi so najslajše s polento in špinačo.
Postrvji file s polento in špinačo
Postrvi so najslajše s polento in špinačo.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2011
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 postrvji fileji po 150 g
- sol
- sveže zmlet beli poper
- 3 žlice oljčnega olja za peko
- sok ½ limone
- 200 g koruznega zdroba
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- sol
- poper
- 2 drobni šalotki
- 2–3 stroki česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 200 g zamrznjene špinače
- sol
- beli poper
- nariban muškatni orešek
- 1,25 dl zelenjavne juhe
Priprava
Skrbno očiščene ribje fileje razrežemo na dva do tri manjše kose. Koruzni zdrob vsipamo v vrelo zelenjavno juho; začinimo in pustimo nabrekati približno četrt ure. Nato polento napolnimo v primeren model ali namažemo na pekač, da se strdi.
Šalotko in česen olupimo, narežemo na drobne kocke, zarumenimo na vročem olju, dodamo odmrznjeno špinačo, začinimo, zalijemo z zelenjavno jušno osnovo in špinačo pretresamo 1 do 2 minuti.
Ribje koščke začinimo s soljo in poprom. Na kožni strani jih hrustljavo spečemo na oljčnem olju.
Polento zvrnemo na delovno površino. Z modelčkom izrežemo lepe okrogle rezine, jih serviramo na krožnike, obložimo s špinačo in pečenimi ribjimi fileji ter ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.