Sestavine

  • 4 postrvi po 250–300 g
  • 8 rezin pršuta
  • 80 g masla
  • 1 dl belega vina
  • 1 dl kisle smetane
  • 50 g krušnih drobtin
  • šopek peteršilja
  • rožmarinove vejice
  • sok 1 limone
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Postrvi očistimo in filiramo. To naredimo tako, da na eni strani hrbtenice prerežemo kožo od glave do repa. Ob glavi zarežemo do hrbtne kosti in nato ob hrbtenici odrežemo meso od kosti. Enako naredimo s spodnjim delom ribe. S filejev odrežemo plavuti in odstranimo preostale kosti.

2.

Fileje osušimo s prtičem in začinimo s soljo in poprom. Peteršilj sesekljamo in zmešamo z limoninim sokom in vinom.

3.

Ognjevarno posodo namažemo z maslom in vanjo položimo ribje fileje. Prelijemo jih s pripravljeno polivko s peteršiljem.

4.

Na vsak file položimo rezino pršuta in vejico rožmarina in jih pečemo 10 minut pri 180 °C.

5.

Postrvje fileje nato obložimo s kislo smetano, ki smo ji primešali drobtine, in postavimo nazaj v pečico, da se zapečejo. Postrežemo s krompirjem in poljubno zelenjavo.

16