Sestavine

  • 15 maslenih piškotov
  • 6 žlic stopljenega masla
  • 400 g kremnega sira
  • naribana lupinica 3 pomaranč
  • 200 g maskarponeja
  • 100 g sladkorja
  • 3 žlice mleka
  • 1,8 dl sladke smetane
  • pomarančni fileji za okras

Priprava

1.

Piškote grobo zdrobimo tako, da jih damo v plastično vrečko in potolčemo z valjarjem ali pa jih zdrobimo z rokami.

2.

Piškote damo v skledo in jih zmešamo z maslom. Z mešanico obložimo dno okroglega modla premera 24 cm, testo utrdimo s hrbtno stranjo žlice in postavimo za pol ure v hladilnik, da se dno utrdi.

3.

V dovolj veliko skledo damo kremni sir, pomarančno lupinico, maskarpone, sladkor in mleko. Vse skupaj dobro premešamo s kuhalnico.

4.

Sladko smetano vlijemo v čisto skledo in stepemo le toliko, da dobimo teksturo goste kreme. Vmešamo v mešanico s sirom in dobro premešamo, da nastane homogena zmes.

5.

Iz hladilnika vzamemo model s piškotnim dnom in ga obložimo s sirovo pomarančno kremo. Na kremo naložimo še pomarančne fileje in postavimo za vsaj 4 ure ali kar čez noč nazaj v hladilnik.

Nasvet

Kako pripravimo pomarančne fileje

Pomarančne fileje naredimo tako, da z ostrim nožem olupimo pomarančo in odstranimo še vse bele dele lupine. Z nožem nato zarežemo še med membrane vsakega krhlja in tako izrežemo krhlje brez membran.

39