Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino
Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!
Polnjeni piščančji fileji, oviti v slanino
Tako dobri, da jih boste zagotovo uvrstili med svoje najljubše jedi!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2011
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 125 g mocarele
- 50 g naribanega tolminskega sira
- 1 žlica polnozrnate gorčice
- 4 piščančji fileji
- 8 rezin slanine
- sol
- poper
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Mocarelo narežemo na koščke in jo skupaj z naribanim sirom zmešamo z gorčico. V vsak piščančji file z ostrim nožem naredimo zarezo in jo napolnimo z gorčično-sirovo mešanico. Fileje ovijemo z dvema rezinama slanine – ne preveč tesno, vendar še vedno tako, da povezujeta fileje.
Zvitke začinimo s soljo in poprom, položimo na pekač, obložen s papirjem za peko, in pečemo 20 do 25 minut.
Nasvet
Če nočemo uporabiti toliko slanine, lahko zvitke ovijemo tudi z eno rezino slanine, ki jo z nožem raztegnemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.