Sestavine

  • 1 velik gomolj zelene (pribl. 1 kg)
  • 500 g korenja
  • 500 g piščančjih prsi brez kosti in kože
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 2 žlici polnozrnate gorčice
  • 3 dl zelenjavne ali piščančje jušne osnove
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Zeleno in korenje olupimo in narežemo, prestavimo v lonec in prelijemo s toliko vrele vode, da je zelenjava pokrita. Solimo in pokrito kuhamo 10 do 12 minut, da se zmehča.

2.

Medtem piščančje prsi narežemo na trakove, jih solimo in popramo ter pomokamo. V veliki ponvi segrejemo olje in na njem z obeh strani popečemo meso, da malce porjavi. Primešamo gorčico in jušno osnovo in zavremo. Nepokrito kuhljamo 5 do 10 minut, da se piščanec skuha in omaka zgosti.

3.

Korenje in zeleno odcedimo in s paličnim mešalnikom naredimo grob pire. Ob gorčičnem piščancu in zelenjavnem pireju lahko ponudimo kuhan stročji fižol ali drugo kuhano zeleno zelenjavo.

23