Piščanec v paradižnikovi omaki
Sočen piščanec, ki se v ustih kar topi.
Piščanec v paradižnikovi omaki
Sočen piščanec, ki se v ustih kar topi.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2012
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 večja kosa piščančjih prsi brez kože
- 2 veliki jajci
- 75 g krušnih drobtin
- 75 g naribanega parmezana
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 stroka česna
- 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
- 1 žlička sladkorja
- 1 žlička suhega origana
- 70 g mocarele
- sol
- poper
- olje za peko
Priprava
Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo, da dobimo 4 dele. Med dvema plastema kuhinjske folije jih s kuhinjskim kladivom potolčemo tako, da jih stanjšamo na debelost malo manj kot pol centimetra. Jajca razžvrkljamo. V drugem krožniku zmešamo krušne drobtine s polovico parmezana. Česen olupimo in stremo. Mocarelo natrgamo na manjše kose.
Piščančje zrezke pomočimo v jajca in povaljamo v drobtinah s parmezanom. Do peke jih shranimo v hladilniku.
V ponvi segrejemo žlico olja in na njem kakšno minuto pražimo česen. Dodamo paradižnik, sladkor in origano. Začinimo s soljo in poprom ter omako kuhljamo 5 do 10 minut.
V drugi ponvi na malo olja pečemo piščanca na vsaki strani 5 minut. V nepregorno posodo stresemo paradižnikovo omako. Na njo položimo piščančje prsi, posujemo z mocarelo in preostalim parmezanom in pečemo v pečici pod žarom 3 do 4 minute, da se sir zapeče. Postrežemo s testeninami ali krompirjem ter poljubno zelenjavo ali solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.