Sestavine

  • 2 večja kosa piščančjih prsi brez kože
  • 2 veliki jajci
  • 75 g krušnih drobtin
  • 75 g naribanega parmezana
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 3,5 dl pasiranega paradižnika (passate)
  • 1 žlička sladkorja
  • 1 žlička suhega origana
  • 70 g mocarele
  • sol
  • poper
  • olje za peko

Priprava

1.

Piščančje prsi vzdolžno razpolovimo, da dobimo 4 dele. Med dvema plastema kuhinjske folije jih s kuhinjskim kladivom potolčemo tako, da jih stanjšamo na debelost malo manj kot pol centimetra. Jajca razžvrkljamo. V drugem krožniku zmešamo krušne drobtine s polovico parmezana. Česen olupimo in stremo. Mocarelo natrgamo na manjše kose.

2.

Piščančje zrezke pomočimo v jajca in povaljamo v drobtinah s parmezanom. Do peke jih shranimo v hladilniku.

3.

V ponvi segrejemo žlico olja in na njem kakšno minuto pražimo česen. Dodamo paradižnik, sladkor in origano. Začinimo s soljo in poprom ter omako kuhljamo 5 do 10 minut.

4.

V drugi ponvi na malo olja pečemo piščanca na vsaki strani 5 minut. V nepregorno posodo stresemo paradižnikovo omako. Na njo položimo piščančje prsi, posujemo z mocarelo in preostalim parmezanom in pečemo v pečici pod žarom 3 do 4 minute, da se sir zapeče. Postrežemo s testeninami ali krompirjem ter poljubno zelenjavo ali solato.

26