Sestavine

  • 1 piščanec (pribl. 1,5 kg)
  • 40 g masla
  • 4 žlice olja
  • 1 velika čebula
  • 1 rdeča paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 paradižnik
  • 2 stroka česna
  • 1,25 dl kokošje ali goveje jušne osnove
  • 1,25 dl belega vina
  • ščepec origana
  • sol
  • poper
  • sesekljan peteršilj za posip

Priprava

1.

Čebulo olupimo in drobno sesekljamo, česen olupimo in narežemo na tanke rezinice. Paprike operemo, razpolovimo, odstranimo semenje in jih narežemo na kocke. Paradižnike na hitro potopimo v vrelo vodo, olupimo, razpolovimo, odstranimo semenje in jih prav tako narežemo na kocke. Piščanca razrežemo na štiri dele, operemo v hladni vodi, dobro osušimo, posolimo in popopramo.

2.

V ponvi segrejemo maslo in olje. Dodamo piščančje četrtine in jih popečemo z vseh strani, potem pa pečemo približno 25 minut v prej ogreti pečici pri 200 °C, da postanejo zlato rjave. Meso vzamemo iz ponve in ga damo na toplo.

3.

V soku od pečenja čebulo svetlo rumeno prepražimo, dodamo česen in papriko, vse skupaj še malo pražimo in zalijemo z belim vinom. Dodamo paradižnikove kocke in začinimo s soljo, poprom in origanom. Na koncu zalijemo s kokošjo ali govejo juho, na hitro zavremo in položimo piščančje meso za kratek čas v omako. Četrtine piščanca serviramo z omako, posipamo s peteršiljem in takoj postrežemo s poljubnimi testeninami.

11