Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Piščančji zvitki s korenjem in avokadom
Hitra in hranljiva malica, tudi za na izlet
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2013
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 80 g manj mastnega svežega sira
- 3 tortilje
- 1 kos kuhanih piščančjih prsi
- 1 večji korenček
- 1 večji avokado
- pest listov rukole
Priprava
Piščančje prsi natrgamo na manjše kose, korenček olupimo in grobo naribamo. Avokado razpolovimo, mu odstranimo koščico, olupimo in narežemo na rezine. Tortilje premažemo s sirom in jih obložimo s piščancem, korenjem, avokadom in rukolo.
Vsako tortiljo tesno zavijemo in jo ovijemo v prozorno kuhinjsko folijo. Konce trdno zavijemo in do postrežbe shranimo v hladilniku.
Pred postrežbo odstranimo folijo in vsako tortiljo narežemo na 4 dele. Če bomo malico odnesli s seboj, narezane zvitke shranimo v plastično posodo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.