Sestavine

  • 2 fileja piščančjih prsi s kožo
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 200 g drobnega krompirja
  • 5 dl piščančje jušne osnove
  • 200 g poljubne mešane mlade zelenjave (brokoli, grah, bučka …)
  • 2 žlici kisle smetane
  • šopek pehtrana
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Piščančje prsi solimo in v široki ponvi na olju popečemo. Na vsaki strani jih pečemo 5 minut. Medtem operemo krompir, ga skrtačimo in narežemo na tanke kolobarje. Dodamo jih k piščancu in dobro premešamo. Dolijemo piščančjo osnovo, ponev pokrijemo in dušimo približno 10 minut, da se krompir skoraj do konca skuha.

2.

Posodo odkrijemo, temperaturo zvišamo na največjo in tekočino pokuhamo skoraj do konca, toliko, da le pokriva dno ponve. V ponev dodamo narezano zelenjavo, pokrijemo in kuhamo 5 do 6 minut, da zelenjava ostane še čvrsta.

3.

Dodamo kislo smetano, da se naredi kremna omaka, in začinimo po želji. Na koncu v omako vmešamo še grobo nasekljane liste pehtrana.

Nasvet

Če smo ljubitelji gorčične omake, vmešamo poleg kisle smetane tudi žlico polnozrnate gorčice.

18