Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi brez kože (po 120 g)
  • sol
  • poper
  • 2 jajci
  • 40 g ostre moke
  • 1 žlička gorčice
  • kanček limonovega soka
  • nastrgana lupina ½ neškropljene limone
  • po pol žličke origana, rožmarina, timijana in šetraja
  • ščepec muškatnega oreška
  • bele drobtine za paniranje
  • repično olje za cvrenje

smetanova remulada

  • 1 jajce
  • 100 g kisle smetane
  • 5 žlic pinjenca
  • 1 žlička ostre gorčice
  • 1 manjša kisla kumarica
  • 1 žlica kaper
  • 2 žlici narezanega drobnjaka
  • 1 žlička limonovega soka
  • ščepec naribane lupinice neškropljene limone
  • sol
  • nepekoč čili v prahu
  • kristalni sladkor

Priprava

1.

Najprej pripravimo smetanovo remulado. Jajce v trdo skuhamo, ga oplaknemo z mrzlo vodo, olupimo in ohladimo. Kislo smetano gladko zmešamo s pinjencem in gorčico. Kislo kumarico in jajce narežemo na drobne kocke, kapre grobo narežemo. Vse sestavine damo v smetanovo zmes, začinimo s soljo, mletim čilijem in kristalnim sladkorjem, začinimo po okusu in postavimo na hladno.

2.

Piščančje prsi operemo in osušimo, prečno narežemo na tri do štiri rezine ter solimo in popramo.

3.

V posodi gladko zmešamo obe jajci, moko in gorčico; vse skupaj začinimo z limonovim sokom in lupinico, soljo, poprom, drobno nasekljanimi zelišči ter muškatnim oreškom. Drobtine damo v globok krožnik. Meso povaljamo v zeliščni panadi in drobtinah.

4.

V ponvi segrejemo zadostno količino olja in kose mesa cvremo na obeh straneh 4 do 5 minut do zlatorjave barve; poberemo iz maščobe in dobro odcedimo na papirnatem prtiču. Ocvrto piščančje meso serviramo na krožnike ter ponudimo s smetanovo remulado in poljubno dušeno zelenjavo.

13