Sestavine

  • 1 žlica medu
  • 1 žlica polnozrnate gorčice
  • 2 stroka česna
  • lupinica in sok 1 limone
  • 4 piščančja stegna s kožo
  • sol in poper
  • 300 g mladega krompirja
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 100 g špinače
  • 100 g graha

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V skledici zmešamo med, gorčico, strt česen ter limonovo lupinico in sok. Z marinado prelijemo piščančja stegna, solimo in popramo. Krompir samo dobro operemo, a ga ne olupimo; manjše krompirje pustimo cele, večje razpolovimo.

2.

Piščančja stegna položimo v velik pekač s kožo navzgor in med kose mesa razporedimo krompir, ki ga pokapamo z oljčnim oljem in solimo. Postavimo v pečico za 35 minut, da piščančja koža karamelizira in je mestoma ožgana.

3.

V pekač dodamo špinačo in grah ter vrnemo v pečico za nekaj minut, da špinača upade, grah pa se skuha in je obdan z medeno-gorčično omako.

2