Piščančja enolončnica z olivami
Piščančja enolončnica z olivami
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2015
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 2 žlici oljčnega olja
- 1 velika čebula
- 2 stroka česna
- 8 večjih piščančjih stegen brez kože in kosti
- 1 velika vejica rožmarina
- 2 žlici paradižnikove mezge, najbolje iz posušenega paradižnika
- 2 pločevinki (po 400 g) sesekljanega paradižnika (polpe)
- 1 žlica bistrega medu
- 100 g izkoščičenih zelenih in črnih oliv, mariniranih z zelišči
- 2 žlici kaper
- šopek peteršilja
- riž za prilogo
Priprava
V veliki kozici na srednji temperaturi segrejemo olje in dodamo drobno nasekljano čebulo. Pražimo nekaj minut, nato dodamo drobno nasekljan česen in pražimo še eno minuto. Česen in čebulo poberemo iz kozice in ju prihranimo.
Temperaturo povišamo, v kozico položimo piščančja stegna in jih na obeh straneh pečemo nekaj minut, da se zlato rjavo zapečejo.
Rožmarinovo vejico osmukamo in listke drobno nasekljamo. Peteršilj grobo nasekljamo. Česen in čebulo vrnemo v kozico k piščančjemu mesu in dodamo še preostale sestavine. Kozico pokrijemo in kuhamo 20 minut, da se piščanec skuha in postane sočen in mehak, omaka pa gosta in bogata. Postrežemo z rižem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.