Pisani čolnički iz jajčevcev s kuskusom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Pisani čolnički iz jajčevcev s kuskusom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2013
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 8–12 let
Sestavine
- 4 jajčevci
- 200 g kuskusa
- 1 drobna čebula
- 1 strok česna
- 1 rumena paprika
- pest češnjevih paradižnikov
- 200 g poljubnega naribanega sira
- 1 žlička timijana
- 3 žlice olja
- sol
- poper
- 8 lesenih paličic
- 8 tankih rezin bučke
Priprava
Kuskus prelij z zadostno količino malce posoljene vrele vode (po navodilih z embalaže), ga pokrij in pusti nabrekati približno 5 minut. Medtem operi jajčevce, jih razpolovi in izdolbi tako, da jajčevcu pustiš vsaj 1 cm debel rob.
Nabreknjen kuskus razrahljaj z vilicami in ga stresi v skledo. Meso jajčevcev zreži na majhne kocke, drobno zreži tudi čebulo in česen. Papriko operi, očisti semen in nareži na drobne kocke. Paradižnike nareži na polovice. Pečico segrej na 190 °C.
V ponvi segrej olje in na njem 3 minute praži čebulo, dodaj česen in praži še kakšno minuto. Priloži še meso jajčevcev in praži 3 minute. Nato v ponev stresi paradižnik in papriko. Vse skupaj na kratko popeci in dodaj kuskus. Začini s timijanom, soljo in poprom.
S pripravljenim nadevom napolni jajčevce, posuj jih s sirom in peci v pečici približno 1 uro. Pečene lahko okrasiš tako, da iz lesenega nabodala in tanke rezine surove bučke narediš jadro!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.