Sestavine

Priprava

Piščančje meso razrežemo na kose. Če so bedra manjša, lahko pustimo stegna in krače cele.

Korenje, koren peteršilja in zeleno očistimo, olupimo in narežemo na kocke. Čebulo in česen olupimo in nasekljamo.

V lonec dodamo piščančje meso, korenje, peteršilj, zeleno, česen, lovorjev list, poper in sol, prilijemo vodo in zavremo. Kuhamo približno 15 minut.

V kozici, ki je primerna za uporabo v pečici, na olju rahlo prepražimo čebulo, dodamo riž in vse skupaj zalijemo z nekaj zajemalkami juhe, v kateri smo kuhali meso. Kuhamo približno 10 minut in odstavimo.

V kozico dodamo še zelenjavo in meso iz juhe ter dobro premešamo. Vse skupaj postavimo v pečico, segreto na 200 °C. Pečemo tako dolgo, da riž vpije vso tekočino, meso pa se zlato zapeče.

pisčančje prsi in riž

2