Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom
Slastno kosilo ali večerja za vso družino
Pikantno-medena piščančja stegna s kuskusom
Slastno kosilo ali večerja za vso družino
Recept je objavljen v reviji Dober tek, April 2019
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 25 g masla,
- 3 žlice čilijeve paste harise
- 3 žlice medu
- lupinica in sok 1⁄2 limone
- 8 piščančjih stegen s kožo in kostmi
- 1 žlica olja
- 1 velika čebula
- 3 dl piščančje jušne osnove
- 200 g kuskusa
- majhen šopek koriandra ali peteršilja
- 1 pločevinka (400 g) čičerke
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. V majhni kozici razpustimo maslo s hariso, medom in limonovim sokom. Piščančja stegna razporedimo na velik plitev pekač in prelijemo s pikantno mešanico. Pečemo 45 do 50 minut in medtem piščanca vsakih 10 minut premažemo s harisino mešanico.
Medtem v kozici segrejemo olje in na njem na srednji temperaturi pražimo nasekljano čebulo 8 do 10 minut, da se zmehča. Prilijemo jušno osnovo, zavremo in dodamo kuskus. Izklopimo kuhal- no ploščo, kozico pokrijemo in pustimo stati 4 do 5 minut, da kuskus vsrka vso jušno osnovo. Primešamo grobo nasekljan koriander ali peteršilj, odcejeno in oplaknjeno čičerko ter limonovo lupinico. Piščanca postrežemo s kuskusom in polijemo s sokovi iz pekača.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.