Pikantni mafini s sušenimi paradižniki
Pikantni mafini s sušenimi paradižniki
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2012
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: 12 mafinov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g sušenih paradižnikov v olju
- 125 g kozjega sira
- 170 g pšenične moke
- noževa konica pecilnega praška
- 2 jajci
- 1 žlička soli
- 80 g ovsenih kosmičev
- 1,25 dl pinjenca
- 0,8 dl rastlinskega olja
- 2–3 žlice nasekljanih lističev bazilike
Priprava
Sušene paradižnike in ovčji sir narežemo na kocke. Moki dodamo pecilni prašek, jajca, sol, ovsene kosmiče, pinjenec in olje ter vse skupaj zmešamo v gladko testo. Testu dodamo narezan paradižnik in sir ter nasekljano baziliko in dobro premešamo.
Testeno maso napolnimo v modelčke za mafine in pečemo v prej ogreti pečici pri 180 °C približno petindvajset minut.
Pikantne mafine lahko ponudimo kot samostojen prigrizek, odlično pa teknejo tudi k različnim solatam, še posebej k zeleni solati s praženimi kockicami slanine.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.