Sestavine

testo

  • 600 g ostre bele moke
  • ½ žličke suhega kvasa
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička soli
  • 5 dl mlačne vode
  • moka za delovno površino

obloga

  • 8 žlic paradižnikove omake
  • 16 češnjevih paradižnikov
  • 8 vloženih artičok
  • 8 filetov sardonov (inčunov)
  • 16 zelenih oliv brez koščic
  • 4 žlice kaper
  • 250 g mocarele
  • 2 žlici oljčnega olja
  • nariban parmezan in listi bazilike

Priprava

1.

Moko presejemo v skledo. Vmešamo kvas in sol in nato vlijemo mlačno vodo in olje. Sestavine premešamo, da se sprimejo v vlažno testo. Testa ne gnetemo še grobo in grudasto le postrgamo s strani sklede in oblikujemo v kepo. Skledo pokrijemo s plastično folijo. Če je kuhinja hladna, postavimo skledo na pult, če pa je topla, jo damo v spodnji del hladilnika. Testo pustimo vzhajati vsaj 6 ur, da podvoji volumen.

2.

Testo prenesemo na sobno temperaturo. Pečico segrejemo na 220 °C. Dva pekača obložimo s papirjem za peko. Na pomokani delovni površini testo razdelimo na 2 ali 4 dele, vsak del pregnetemo in dodajamo toliko moke, da testo postane gladko in se ne prijema rok in delovne površine. Vsak del razvaljamo v krog in postavimo na pekač. Pustimo vzhajati 10 minut.

3.

Artičoko odcedimo in narežemo na četrtine. Češnjeve paradižnike in olive razpolovimo. Kapre splaknemo in dobro odcedimo. Testo premažemo s paradižnikovo omako, obložimo ga s češnjevimi paradižniki, artičokami, inčuni, olivami in kaprami. Mocarelo narežemo na rezine in tudi njo razporedimo na pice. Pokapljamo jo z oljčnim oljem in postavimo v vročo pečico. Velike pice pečemo 18 minut, manjše pa 12 minut oz. toliko časa, da se obloga speče in rob testa postane hrustljav. Pečene pice potresemo s parmezanom in obložimo z lističi bazilike.

43