Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 šalotka
  • 4 majhne bučke
  • 3 stroki česna
  • 300 g peresnikov
  • majhen šopek bazilike
  • naribana lupina 1 limone
  • 50 g naribanega parmezana
  • 50 g pinjol
  • 20 g albuminske skute (rikote)
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip

Priprava

1.

Šalotko in česen olupimo in drobno sesekljamo. Bučke razpolovimo in narežemo na tanke rezine. V veliki ponvi segrejemo olje in približno 8 minut pražimo šalotko in bučke. Ko začnejo spreminjati barvo, dodamo česen in pražimo še 2 minuti.

2.

Baziliko sesekljamo, nekaj listkov prihranimo za okras. Pinjole prepražimo v ponvici brez maščobe. Testenine skuhamo po navodilih z embalaže. Odcedimo jih in nekaj vode prihranimo. Stresemo jih v ponev z bučkami, dodamo sesekljano baziliko, limonovo lupino, parmezan in pinjole. Začinimo s soljo in poprom ter premešamo. Na testenine damo skuto in nežno premešamo, da skuta ostane v kepicah. Posujemo s parmezanom, okrasimo z baziliko in postrežemo.

22