Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Peresniki z brokolijevim pestom
Ste vedeli, da pesto lahko pripravite tudi iz brokolija?
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2012
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g peresnikov (ali drugih kratkih testenin)
- 250 g brokolija
- 1 strok česna
- 1 velika limona
- ½ žličke zdrobljenega suhega čilija
- 3 žlice pinjol
- 5 žlic ekstra deviškega oljčnega olja
- 3 žlice naribanega parmezana
- sol
- poper
Priprava
Brokoli razdelimo na cvetke, česen olupimo. Peresnike damo kuhat v vrelo osoljeno vodo in jih skuhamo po navodilu z embalaže. Medtem v manjši posodi v vreli slani vodi kuhamo brokoli 4 minute.
Brokoli odcedimo in vrnemo v posodo. Zmečkamo ga s tlačilko za pire ali z vilicami. Drobno naribamo strok česna in limonovo lupino in ju vmešamo v brokoli skupaj s čilijem in pinjolami. Limono razpolovimo in shranimo za pozneje.
Testenine odcedimo in vrnemo v lonec, kjer so se kuhale. Dodamo brokolijev pesto in pokapljamo s sokom polovice limone. Dodamo oljčno olje in začinimo s soljo in poprom. Dodamo še parmezan, premešamo in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.