Sestavine

  • jagnječje stegno, težko 2 kg

marinada

  • 150 g jogurta
  • za palec velik kos ingverja
  • 3 veliki stroki česna
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sok ½ limete
  • 1 žlička strtega suhega čilija
  • 1 žlička rahlo strtih koromačevih semen
  • pest nasekljanega koriandra
  • ½ žličke mletega črnega popra
  • 1,5 žličke soli

Priprava

1.

Ingver olupimo in drobno naribamo. Česen olupimo in stremo. Vse sestavine za marinado zmešamo. Z ostrim nožem nekajkrat zarežemo jagnječje stegno z obeh strani in ga natremo z marinado. Postavimo ga v veliko plastično vrečko ali keramično posodo (ali plastično posodo, ne sme pa biti kovinska), zapremo in postavimo v hladilnik za vsaj nekaj ur, še bolje čez noč. Eno uro, preden ga damo v pečico, ga vzamemo iz hladilnika, da doseže sobno temperaturo.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. Stegno damo na pekač, obložen s folijo, in ga pečemo 20 minut. Temperaturo zmanjšamo na 190 °C in stegno pečemo eno uro in 20 minut, da je meso še rožnato ob kosti. Če želimo bolj pečeno meso, ga v pečici pustimo še 10 minut. Približno na polovici peke meso ohlapno pokrijemo s folijo, če se zdi, da se bo marinada preveč zapekla in bo meso postalo preveč rjavo.

3.

Preden meso narežemo, ga pustimo počivati 20 minut. Postrežemo ga z lečno solato s paradižnikom in kumarično solato.

22