Sestavine

  • 2 srednje velika jajčevca
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • poper
  • 1 pločevinka (400 g) paradižnika (pelatov)
  • 2 krogli po 125 g bivolje mocarele
  • 30 g sveže naribanega parmezana

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevca položimo na pekač in vzdolž sredine naredimo zarezo. Vsakega v zarezo pokapamo z žlico oljčnega olja in solimo. Pečemo 50 do 55 minut, da je meso jajčevcev mehko.

2.

Razgrejemo žar v pečici. Pelate sesekljamo, stresemo v skledo, solimo in popramo. Jajčevca nadevamo s paradižnikom in natrgano mocarelo, ki jo v plasteh nadevamo v zarezi, po vrhu pa posujemo s parmezanom. Postavimo pod razgret žar v pečici za 5 do 7 minut, da se sir zlato zapeče.

4