Sestavine

  • 4 hruške
  • 4 žličke medu
  • 1 dl sladke smetane
  • pest mletih orehov (6 dag)
  • maslo za pekač

Priprava

1.

Pečico segrej na 200 °C. Hruške operi in jim odreži vrhove (del hruške s pecljem). Odreži tudi majhen kos z dna hruške, le toliko, da zravnaš spodnjo stran in da hruške lahko stojijo pokončno.

2.

Sladko smetano stepi do čvrstega. Hruškam z žličko izdolbi peščišča; lahko si pomagaš tudi z nožkom.

3.

V stepeno sladko smetano vmešaj orehe. V vdolbine hrušk daj pol žličke medu, nato jih do vrha napolni s smetano in orehi ter povrhu daj še pol žličke medu.

4.

Pekač premaži z maslom. Hruške postavi na pekač in jih pokrij z odrezanimi vrhovi. Pekač prestavi v segreto pečico in peci 20 minut, da se hruške zmehčajo.

16