Sestavine

  • 4 kosi piščančjih prsi s kožo in zgornjim delom peruti
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g jurčkov
  • 1 majhna sesekljana čebula
  • 2 stroka sesekljanega česna
  • 2 žlici olja
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 0,5 dl belega vina
  • 2 dl piščančje jušne osnove
  • 1 dl sladke smetane
  • 1 maslena kocka za zgoščevanje
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Jurčke očistimo, operemo in narežemo na lističe. Na segretem olju zarumenimo čebulo, dodamo jurčke in česen, vse skupaj popečemo, nato zalijemo z belim vinom, in ko vino izpari, dolijemo jušno osnovo. Jed zavremo in zgostimo z masleno kocko. Dolijemo še sladko smetano in dodamo peteršilj. Omako kuhamo do želene gostote, nato jo začinimo s soljo in poprom.

2.

Piščančje prsi solimo in popramo. Pečico segrejemo na 220 °C. V večji ponvi segrejemo olje in prsi opečemo, da postane koža hrustljava. Preložimo jih v pekač in v pečici pečemo še 10 minut. Postrežemo jih tako, da na krožnik vlijemo gobovo omako in nanjo položimo piščanca. Za prilogo ponudimo kuhan in na maslu pretresen krompir in stročji fižol.

19