Pečene paprike v solati
Pečene paprike v solati
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 12 pečenih rdečih paprik (najboljša je sorta kozji rog)
- 3 žlice olja
- 2 žlici kisa
- 5 strokov česna
- majhen šopek peteršilja
- sol
Priprava
Olupljen česen in liste peteršilja drobno sesekljamo ter z mešamo. Pečene paprike olupimo in jih cele v plasteh zlagamo v skledo. Vsako plast rahlo solimo in potresemo z mešanico česna in peteršilja. Ko zložimo vse paprike jih polijemo s kisom, oljem in nekoliko tekočine, ki so jo paprike spustile, ko so se po peki hladile. Solato postavimo za nekaj ur na hladno, da se okusi prepojijo.
Najboljše pečene paprike
Pečena paprika je ena najbolj vsestranskih poletnih prilog. Narezana na fileje je imenitna v marinadi iz oljčnega olja, česna in peteršilja, lahko pa jo pripravimo tudi v solatah še z drugimi vrstami zelenjave, testeninami ali rižem … Če bi jo radi shranili za dlje časa, jo vložimo v kozarce s kisovo raztopino. Cele pečene paprike lahko tudi nadevamo, recimo z mešanico kajmaka, skute in pršuta. Ko lupimo paprike za nadevanje, pazimo, da ostanejo popolnoma cele, ne smemo jih prebosti, sicer bo iz njih stekel nadev. Recept, ki ga je za nas pripravil chef Bine Volčič, si lahko ogledate na tej povezavi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.