Sestavine

  • 800 g krompirja mokaste sorte
  • 200 g tankega stročjega fižola
  • 1 rdeč čili
  • 2 stroka česna
  • 1 dl sončničnega olja
  • morska sol
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja

Priprava

1.

Olupljen krompir narežemo na debele rezine, stročji fižol očistimo, čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo, drobno sesekljamo tudi česen.

2.

Pristavimo lonec vode in jo zavremo. Dodamo krompir in počasi kuhamo 10  do 15 minut, da se malo zmehča, nato ga odcedimo in solimo. Medtem v drugem loncu vode kuhamo stročji fižol 3 minute, nato ga odlijemo in oplaknemo.

3.

V veliki teflonski ponvi segrejemo olje, dodamo krompir in ga pečemo 20 minut, medtem ga občasno obrnemo, da je skoz in skoz pečen in se zlato rjavo obarva. V zadnji minuti primešamo stročji fižol, da se pogreje.

4.

Krompir in fižol s penovko poberemo iz olja in preložimo na kuhinjski papir, da se razmasti. Ko se olje v ponvi malo ohladi, ga večino odlijemo, v preostanek pa dodamo česen in čili ter na kratko popražimo, da se zmehčata. Krompir in fižol posujemo s česnom, čilijem in sesekljanim koriandrom ali peteršiljem, nato takoj ponudimo.

4