Sestavine

  • 4 fileji brancina po 100 g
  • oljčno olje za premaz

preliv s kaprami

  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • nastrgana lupina 1 bio limone
  • 2 žlici limonovega soka
  • 2 žlici majhnih kaper
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • sol
  • poper
  • nekaj listov peteršilja (po želji)

Priprava

1.

Za preliv zmešamo olje, limonov sok in lupino, kapre, gorčico, sol, poper in žlico vode. Peteršilja še ne dodamo (razen če bomo preliv postregli takoj), saj bi njegova barva zbledela, če bi bil predolgo v stiku s kislino, ki jo vsebuje limonov sok.

2.

Pečico segrejemo na 220 °C. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo ribo s kožo navzgor. Kožo premažemo z oljem in potresem z malo soli. Pečemo 7 minut oziroma tako dolgo, da se meso pod pritiskom noža začne plastiti. Fileje položimo na segrete krožnike, pokapamo s prelivom in po želji potresemo z listi peteršilja. Postrežemo s pečenim krompirjem in kuhano blitvo.

5