Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto
Pašteta iz piščančjih jetrc s portovcem
Pripravite slastno domačo piščančjo pašteto
Recept je objavljen v reviji Dober tek, November 2019
ČAS PRIPRAVE: 15 min +hlajenje
KOLIČINA: za 6 osebpašt
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g piščančjih (ali drugih) jetrc
- 2 šalotki
- 2 stroka česna
- 200 g masla
- naribana lupinica 1 bio pomaranče
- prgišče timijanovih lističev
- 0,5 dl portovca (ali marsale)
Priprava
Jetrca grobo narežemo. Šalotko drobno sesekljamo, česen stremo.
V kozico damo 100 g masla, šalotko, česen, pomarančno lupinico in timijan ter nežno pražimo 8 minut. Dodamo jetrca in nežno pražimo še 4 minute. Prilijemo portovec ali marsalo in kuhamo še 1 minuto, nato vse skupaj stresemo v zmogljiv mešalnik. Gladko zmeljemo, solimo in popramo, dodamo preostalo maslo in spet zmeljemo.
Mešanico skozi sito pretlačimo v lično skledico in takoj postavimo v hladilnik. Pustimo nekaj ur, da se učvrsti, nato postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.