Sestavine

  • 4 fileji osliča po 180 g
  • 4 žlice moke
  • 1 strok česna
  • 40 g masla
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 žlički dijonske gorčice
  • ½ žlice gorčičnih semen
  • 2 dl smetane za kuhanje
  • 50 g pinjol
  • šopek pehtrana
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Ribje fileje splaknemo in osušimo s kuhinjsko brisačo. Solimo jih in povaljamo v moki. Česen olupimo in drobno sesekljamo.

2.

V veliki ponvi spenimo maslo z oljem, dodamo sesekljan česen in nato na maslo položimo ribje fileje. Na vsaki strani jih pečemo 2 minuti, nato pa zgornjo stran premažemo z gorčico. Fileje obrnemo in še minuto pečemo s premazano stranjo spodaj.

3.

Fileje potresemo z gorčičnimi semeni, dolijemo polovico smetane in počakamo, da zavre. Dušimo jih minuto ali dve in nato preložimo na segrete krožnike.

4.

V ponev dodamo preostalo smetano in kuhamo še 2 do 3 minute, da se omaka poveže in zgosti. Narežemo pehtran in ga vmešamo v omako. Medtem v ponvici brez maščobe prepražimo pinjole. Ribje fileje prelijemo s smetanovo omako, posujemo s pinjolami in postrežemo.

17