Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Ocvrti srčki
Ocvrti srčki za pust in valentinovo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, februar 2012
ČAS PRIPRAVE: 25 min + počivanje testa
KOLIČINA: 12–15 srčkov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 150 g moke in še malo za delovno površino
- 1 rumenjak
- 1 žlička zmehčanega masla
- 0,5 dl sladke smetane
- 1 žlica ruma
- sol
- rastlinsko olje za cvrenje
- sladkor v prahu za posip
Priprava
Iz moke, rumenjaka, masla, smetane, ruma in ščepca soli pripravimo voljno testo. Če je premehko ali še nekoliko lepljivo, dodamo še malo moke. Testo pustimo počivati pol ure, nato ga na rahlo pomokani delovni površini razvaljamo približno na centimeter debelo in s poljubno velikim obodcem izrežemo srčke (manjši so lepši).
V kozici segrejemo olje na 150 °C in srčke ocvremo, da postanejo zlato rumene barve. Če je temperatura olja previsoka, se lahko zgodi, da so srčki zunaj temni, noter pa še surovi. Preden jih ponudimo, jih potresemo s sladkorjem v prahu.
Nasvet
Ocvrti srčki so primerni tudi kot sladko darilo za valentinovo!
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.