Sestavine

  • 4 majhne hruške
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 2 žlici medu
  • 4 rezine polnozrnatega kruha s semeni
  • 200 g mehkega kozjega sira
  • peščica narezanega drobnjaka
  • 50 g grobo nasekljanih orehov
  • 2 žlici kakovostnega balzamičnega kisa
  • listnata solata, ko postrežemo

Priprava

1.

Razgrejemo rebrasto ponev. Hruške narežemo na četrtine ali osmine, jih premažemo z oljem, rahlo solimo in popramo. Nekaj minut jih pečemo, da so po vseh straneh ožgane, nato jih pokapamo z medom.

2.

Medtem opečemo rezine kruha. Namažemo jih s kozjim sirom, obložimo z lepljivimi hruškami ter posujemo z drobnjakom in orehi. Pokapamo z balzamičnim kisom in postrežemo s solato.

2