Sestavine

nadev

  • ½ drobne čebule
  • 1 manjši strok česna
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 150 g špinačnih ali koprivnih listov
  • 2 žlici zelenjavne juhe
  • sol
  • poper
  • ščepec muškatnega oreška
  • 2 kosa piščančjih prsi
  • sol
  • poper
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 0,5 dl laškega rizlinga
  • malo zelenjavne juhe
  • 1,5 dl sladke smetane
  • 150 g rezancev
  • kreša za okras

Priprava

1.

Najprej pripravimo nadev. Čebulo in česen olupimo, drobno nasekljamo in podušimo na žlici oljčnega olja. Dodamo oprane in dobro odcejene špinačne ali koprivne liste ter nekaj časa dušimo skupaj s čebulo in česnom. Dodamo 2 žlici juhe in vse skupaj kuhljamo približno 5 minut. Nadev na cedilu dobro odcedimo, ga stresemo v posodo ter začinimo s soljo, poprom in muškatom.

2.

V vsak kos piščančjih prsi naredimo z nožem žepek; nadevamo s špinačno maso, stisnemo in spnemo z zobotrebci ter posolimo in popopramo.

3.

Nadevane piščančje prsi na obeh straneh popečemo na olju, zalijemo z vinom, dolijemo juho in sladko smetano ter kuhljamo približno 20 minut, da omaka povre.

4.

Rezance skuhamo v slani vodi, da so še al dente, in odcedimo. Nadevane piščančje prsi postrežemo z rezanci. Jed okrasimo s krešo in ponudimo.

13