Nadevane piščančje prsi z rezanci in vinsko omako
Nadevane piščančje prsi z rezanci in vinsko omako
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2012
ČAS PRIPRAVE: 1 ura
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
nadev
- ½ drobne čebule
- 1 manjši strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- 150 g špinačnih ali koprivnih listov
- 2 žlici zelenjavne juhe
- sol
- poper
- ščepec muškatnega oreška
- 2 kosa piščančjih prsi
- sol
- poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 0,5 dl laškega rizlinga
- malo zelenjavne juhe
- 1,5 dl sladke smetane
- 150 g rezancev
- kreša za okras
Priprava
Najprej pripravimo nadev. Čebulo in česen olupimo, drobno nasekljamo in podušimo na žlici oljčnega olja. Dodamo oprane in dobro odcejene špinačne ali koprivne liste ter nekaj časa dušimo skupaj s čebulo in česnom. Dodamo 2 žlici juhe in vse skupaj kuhljamo približno 5 minut. Nadev na cedilu dobro odcedimo, ga stresemo v posodo ter začinimo s soljo, poprom in muškatom.
V vsak kos piščančjih prsi naredimo z nožem žepek; nadevamo s špinačno maso, stisnemo in spnemo z zobotrebci ter posolimo in popopramo.
Nadevane piščančje prsi na obeh straneh popečemo na olju, zalijemo z vinom, dolijemo juho in sladko smetano ter kuhljamo približno 20 minut, da omaka povre.
Rezance skuhamo v slani vodi, da so še al dente, in odcedimo. Nadevane piščančje prsi postrežemo z rezanci. Jed okrasimo s krešo in ponudimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.