Sestavine

  • 12 srednje velikih jajc
  • 6 žlic jogurta
  • 2 žlički ostre gorčice
  • 2 žlici drobno sesekljanega peteršilja

jajca z lososom

  • 50 g dimljenega lososa
  • vejice svežega kopra

jajca s pikantno klobaso

  • 25 g pikantne klobase chorizo

Priprava

1.

Jajca zavremo, kuhamo 7 minut, nato odlijemo vodo in jih položimo v ledeno mrzlo vodo, da se ohladijo. Previdno jih olupimo in po dolgem prerežemo na pol. Rumenjake poberemo iz beljakov in jih damo v skledico ter pretlačimo skupaj z jogurtom, gorčico in sesekljanim peteršiljem. Z mešanico nadevamo beljakove polovice.

2.

Za jajca z lososom polovico nadevanih polovičk obložimo s trakcem dimljenega lososa in nanje narežemo svež koper.

3.

Za drugo polovico jajc klobaso olupimo in drobno sesekljamo ter nežno popražimo v oplasteni ponvi, da se izloči olje in se koščki klobase hrustljavo zapečejo. Ko se ohladijo, z njimi posujemo nadevana jajca. Nadevana jajca do postrežbe shranimo v hladilniku, kjer se obdržijo 1 dan.

3