Nadevan kruh z omako za pico
Nadevan kruh z omako za pico
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2013
ČAS PRIPRAVE: 45 min + vzhajanje
KOLIČINA: za 4–6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 500 g mešanice za pripravo belega kruha
- moka za delovno površino
- 200 g naribane mocarele
- 10 tankih rezin šunke
- 1 manjša rdeča čebula
- olje za premaz
- 8 žlic paradižnikove omake za pico (z origanom)
Priprava
Testo za kruh pripravimo po navodilih z embalaže. Medtem ko vzhaja, olupimo čebulo in jo drobno nasekljamo. Delovno površino posujemo z malo moke in na njem testo razvaljamo na velikost 20 x 45 cm.
Testo posujemo s sirom in čebulo ter obložimo s šunko. Robove testa zavihamo, da nam nadev ne bi uhajal. Zavijemo ga v dolg valj, da je videti kot bageta. Kruh položimo na rahlo naoljen pekač, ga ohlapno prekrijemo z naoljeno plastično kuhinjsko folijo in pustimo na toplem, da še pol ure vzhaja.
Pečico segrejemo na 200 °C. Kruh premažemo z malo olja in pečemo 20 do 30 minut, da naraste in postane zlato rjave barve. Pečenega rahlo ohladimo.
Medtem v kozici segrejemo paradižnikovo omako. Kruh narežemo na rezine in ga postrežemo s paradižnikovo omako, v katero pomakamo kruh.
Nasvet
Kruh lahko obložite s poljubnim nadevom. Za bolj zelenjavno različico kruh nadevajte z različno pečeno zelenjavo (lahko tudi iz kozarca) in zelenim pestom ali pa morda z nasekljanimi olivami z nekaj žlicami pesta ali nasekljano baziliko.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.