Mini peresniki s korenčkovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Mini peresniki s korenčkovo omako
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, junij 2014
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 400 g mini peresnikov
- 500 g olupljenega korenčka
- 1 olupljen strok česna
- 1 dl smetane za kuhanje
- 100 g naribanega sira
- sol
Priprava
Korenček nareži na 2 cm debele kolobarje. V loncu zavri vodo, jo posoli in vanjo dodaj korenje in česen. Kuhaj toliko časa, da se korenček zmehča.
Korenček in česen odcedi in ga daj v posodo paličnega mešalnika. Dodaj še sladko smetano in malce soli. Vse skupaj sesekljaj s paličnim mešalnikom, da dobiš gladko maso.
Testenine kuhaj v vreli osoljeni vodi 5 minut. Kuhane testenine s penovko zajemaj tako, da se pri tem dobro odcedijo, in jih polagaj na krožnik.
Po testeninah nadevaj kremno korenčkovo omako in jih posuj z grobo naribanim sirom.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.