Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 drobno sesekljana čebula
  • 1 drobno nasekljan korenček
  • 1 sesekljan strok česna
  • 50 g svežih krušnih drobtin
  • 1,7 dl pretlačenega paradižnika (passata)
  • 3 žličke worcestrske omake
  • 1 razžvrkljano jajce
  • 500 g mletega mesa (govejega ali svinjskega)
  • 2 žlički timijana
  • 2 srednje velika paradižnika
  • 1 žlička sladkorja
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V ponvi segrejemo žlico olja, dodamo čebulo in korenček in ju nežno pražimo približno 10 minut. Tik pred koncem dodamo sesekljan česen in počakamo, da zadiši. Vse preložimo v veliko skledo, dodamo drobtine, 5 žlic pretlačenega paradižnika, worcestrsko omako, jajce, meso in polovico timijana. Solimo in popramo ter dobro premešamo.

2.

S preostalim oljem dobro premažemo 6 vdolbin v pekaču za mafine. Maso razporedimo v vdolbine, jo pritisnemo in polijemo s preostalim pretlačenim paradižnikom. Svež paradižnik narežemo na debelejše rezine in jim odstranimo semenje. Vsako štručko pokrijemo z rezino paradižnika, posujemo s ščepcem sladkorja, soli in popra ter s preostalim timijanom. Štručke pečemo 50 minut. Postrežemo jih z zelenjavo, kuhano na pari, in krompirjevim pirejem, v katerega vmešamo narezan drobnjak.

14