Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Metuljčki s sladkim orehovim posipom
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2013
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 2–4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Tokrat je z nami v kuhinji mojstra Andreja Goljata kuhal Žak. Ta je svoji starejši sestrici pripravil sladke orehove testenine, s katerimi se je spomnila na slastna kosila v vrtcu.
Sestavine
- 250 g testenin metuljčkov
- 120 g mletih orehov
- 60 g masla
- 4 poravnane žlice rjavega sladkorja
- ščepec cimeta
- ščepec soli za vodo
Priprava
Testenine skuhaj po navodilih z embalaže v veliki količini rahlo posoljene vode. Kuhane temeljito odcedi.
Med kuhanjem testenin raztopi maslo in z njimi prelij kuhane in odcejene testenine.
Metuljčke razdeli na krožnike.
Vsak krožnik potresi z mletimi orehi, sladkorjem, ščepcem cimeta in postrezi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.